Nieuwsbrief

30-08-2017

Vorige week verscheen bij uitgeverij Kok Allah of Jezus? van Nabeel Qureshi, de opvolger van zijn succesvolle eerste boek Ik zocht Allah en vond Jezus.

Over Allah of Jezus?

Qureshi schrijft over zijn zoektocht naar de antwoorden op vragen als: de Koran of de Bijbel? Mohammed of Jezus? Jihad of de kruistochten? Stierf Jezus aan het kruis en stond hij op uit de dood? Is Mohammed een profeet of God? In zijn persoonlijke en toegankelijke stijl beantwoordt Nabeel Qureshi de belangrijkste vragen over de islam, en maakt hij een vergelijking met het christendom. Op basis van persoonlijke verhalen en ontmoetingen en wetenschappelijk onderzoek werpt dit boek nieuw licht op het ontstaan van de twee wereldreligies. De bewijzen die Nabeel vond veranderden zijn hart en zijn leven, en dat van vele anderen.

Leesfragment

Over de auteur

Nabeel Qureshi groeide op in Pakistan en verhuisde later naar Amerika. Hij groeide op in een liefdevol islamitisch gezin, maar bekeerde zich na steeds sterker wordende twijfels tot het christendom. Hij groeide uit tot een bekende auteur en spreker die de islam van binnenuit kent.

 

Quotes over Ik zocht alles en vond Jezus

‘Het zou mooi zijn als moslims dit boek samen met christenen zouden durven lezen. Nabeel Qureshi slaagt er namelijk in om op heel duidelijke wijze uit te leggen wat het christelijk geloof inhoudt en op welke wijze het verschilt van de islam.’- Bernhard Reitsma, bijzonder hoogleraar (VU), hbo lector (CHE) en auteur van het boek Kwetsbare liefde,  De kerk, de islam en de drie-enige God.
 
‘Deze persoonlijke zoektocht naar de waarheid is uniek vanwege de combinatie van intellectuele diepgang en persoonlijke warmte. Analytisch scherp en tegelijk bewogen door passie voor de ander geeft Nabeel Qureshi veel mee dat zowel christenen als moslims verder kan helpen in hun eigen zoektocht.’ – Cees Rentier, predikant-directeur stichting Evangelie & Moslims.

Allah of Jezus? | Nabeel Qureshi | paperback | 350 blz. | € 24,99