Nieuwsbrief

Roman over New York, toen en nu

19-01-2018

Deze week verscheen bij Uitgeverij Kok de tweede roman van Susan Meissner, Liefde komt uit de hemel. Een ontroerend verhaal over twee vrouwen, de een levend in 1911, de ander een eeuw later, beiden rouwend om een geliefde die zij hebben verloren bij rampen in New York. Voor altijd verbonden door de vondst van een prachtige sjaal.

Over het boek

New York, 1911. Clara Wood verpleegt immigranten in het ziekenhuis op Ellis Island en rouwt om haar geliefde, die om het leven kwam bij de brand in de Triangle Shirtwaist Factory. Wanneer ze een bijzondere sjaal bewaart voor een patiënt die in quarantaine gaat, ontdekt Clara per ongeluk dat zijn overleden vrouw niet was wie hij dacht. Maar wat weet ze zelf eigenlijk van de man om wie ze treurt?
Honderd jaar later ziet Taryn Michaels in een tijdschrift onverwacht een foto van zichzelf, waarop ze dezelfde sjaal in haar handen geklemd houdt. De foto brengt haar terug naar 9/11, de dag waarop ze haar man verloor. Is Taryn klaar om het verleden onder ogen te komen en te gaan uitzien naar een nieuwe toekomst?

Over de auteur

Susan Meissner heeft inmiddels vijftien romans op haar naam staan, waaronder Het geheim van geluk en Liefde komt uit de hemel. Ze schrijft graag romans die zich zowel in het heden als het verleden afspelen. Naast schrijver is Susan Meissner ook journalist en columnist, en geeft ze workshops over het volgen van je dromen.

‘Een boeiend verhaal, met verrassende wendingen. Al lezende voel je dat er ‘iets’ speelt, waardoor je aandacht gevangen blijft. Hoewel de materie niet gemakkelijk is (een oorlogssituatie met traumatische ervaringen), is het geen zwaar boek.’ – boekenmening over Het geheim van geluk.

Liefde komt uit de hemel | Susan Meissner | paperback | 400 blz. | € 21,99