Nieuwsbrief

1, 2 en 3 Johannes

brieven van een kroongetuige

P.J. Lalleman

ISBN: 9789043510585
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Hardback
Omvang: 232 pagina's
Afmeting: 248 mm x 167 mm x 21 mm
Verschijningsdatum: 27-05-2011
Taal: Nederlands
Genre:
Brieven van een kroongetuige

De apostel Johannes ziet zich geconfronteerd met meningsverschillen, dwaalleer en persoonlijke tegenstand. In drie korte brieven verdedigt deze kroongetuige de waarheid dat Gods Zoon in de Here Jezus mens geworden is en dat er alleen in Christus verzoening van zonden is. Met nadruk presenteert hij zich als ooggetuige van het leven van Jezus en als erfgenaam van de waarheid. Hij vraagt om gastvrijheid voor rondreizende predikers maar verbiedt tegelijkertijd de omgang met dwaalleraren. Spannende lectuur!

Dit CNT-deel weerlegt een aantal gangbare ideeën over de situaties waarin Johannes zijn brieven schreef. De reconstructie van de historische situatie probeert dicht bij de informatie uit de drie briefjes zelf te blijven. Verder is er aandacht voor de structuur van de teksten en voor hun bijdrage aan de christelijke theologie. Omdat het niet onwaarschijnlijk is dat 2 en 3 Johannes eerder werden geschreven dan 1 Johannes, worden de twee kleinste briefjes met voorrang besproken. Zo worden deze verwaarloosde juweeltjes gerehabiliteerd.

Voor predikanten en gemeenteleden biedt dit boek een toegankelijke tekstverklaring. De uitleg is gebaseerd op de grondtekst maar houdt ten volle rekening met de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling (2004).

2005 - 1e druk
2011 - 3e druk

€ 32,50 Op voorraad

Direct bestellen »

Andere boeken van P.J. Lalleman