Nieuwsbrief

2 Petrus Judas

testament in tweevoud

P.H.R. van Houwelingen

ISBN: 9789024260041
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Hardback
Omvang: Onbekend
Afmeting: 250 mm x 165 mm x 18 mm
Verschijningsdatum: 01-04-1993
Taal: Nederlands
Genre:

Testament in tweevoudVan alle nieuwtestamentische geschriften staan 2 Petrus en Judas waarschijnlijk het minst in de belangstelling. Bij de tweede brief van Petrus is het auteurschap omstreden en de brief van Judas is wel het meest verwaarloosde boek van het Nieuwe Testament genoemd. Toch mogen 2 Petrus en Judas niet ongelezen blijven. Dit commentaardeel kiest een beargumenteerde positie: 2 Petrus wordt uitgelegd als het geestelijk testament van de apostel Petrus, terwijl in Judas (geschreven door een van de broers van Jezus) vooral de waarschuwing tegen dwaalleraars en hun losgeslagen levensstijl naar voren komt. Ondanks diverse verschillen hebben beide documenten veel met elkaar gemeen.

De apostolische erfenis wordt schriftelijk vastgelegd om bewaard te kunnen blijven voor latere generaties. Een apostel en een broer van de Heer willen de gemeente van Jezus Christus mobiliseren vanwege zijn beloofde terugkomst.

Twee brieven vol verwachting! Gelezen in het kader van de christelijke toekomstverwachting, vormen 2 Petrus en Judas samen een testament in tweevoud.

1993 - 1e druk
2011 - 4e, herziene druk
 

€ 32,50 Op voorraad

Direct bestellen »

Andere boeken van P.H.R. van Houwelingen