Nieuwsbrief

Augustus

van revolutionair tot keizer van Rome

Adrian Goldsworthy

ISBN: 9789401906869
Uitgeverij: Omniboek
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 672 pagina's
Afmeting: 231 mm x 151 mm x 52 mm
Verschijningsdatum: 12-04-2016
Taal: Nederlands
Genre:

Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in een ontwapenende biografie.

Meedogenloos en menselijk. Gul en gewelddadig. Poëzieliefhebber en politicus. Keizer Augustus was een vat vol tegenstrijdigheden. Maar het opvallendst van alles is het feit dat hij naar de achtergrond van de geschiedenis is verdwenen, terwijl hij meer dan veertig jaar aan de macht is geweest en minstens zo belangrijk was als zijn legendarische oudoom Julius.

Dit boek volgt Augustus’ ontwikkeling van krijgsheer tot keizer en zoomt in op wat hem menselijk maakte – zijn huwelijk met Livia, zijn liefde voor het geschreven woord – én wat hem zo uitzonderlijk maakte dat hij in staat was zich een weg naar de top te vechten en daar zo lang te blijven. Want laat er geen misverstand over bestaan: Augustus was een dictator. Maar hij was veel meer dan dat alleen.

Historicus Adrian Goldsworthy schrijft met verfrissende eerlijkheid en terechte bewondering over Augustus. Goldsworthy promoveerde in klassieke geschiedenis aan de Universiteit van Oxford, met een specialisatie in de Romeinse geschiedenis. Hij is tevens de auteur van onder meer Caesar, De val van Rome en Romeinse Legioenen.

€ 34,99 Op voorraad

Direct bestellen »

Andere boeken van Adrian Goldsworthy