KOK | Dit boek kan niet worden gevonden
Nieuwsbrief

Concordantie op de Bijbel in de nieuwe vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap

ISBN: 9789024229000
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Hardback
Omvang: Onbekend
Afmeting: 245 mm x 177 mm x 67 mm
Verschijningsdatum: 20-12-2013
Taal: Nederlands
Genre:

Deze concordantie (een trefwoordenregister op de Bijbel) bevat alle woorden van enig belang uit de Bijbel, in alfabetische volgorde.
Achter elk trefwoord staan de teksten vermeld waar dat woord te vinden is. Een gedeelte van de tekst is bovendien afgedrukt. Dit werk is de meest volledige en uitgeteste concordantie die in Nederland verkrijgbaar is. Het is een onontbeerlijk hulpmiddel voor allen die met de Bijbel omgaan.

De concordantie maakt het mogelijk werkelijk alle teksten in de Bijbel gemakkelijk en snel terug te vinden. Ook die plaatsen waarvan men alleen maar een vage herinnering of voorstelling heeft. U hoort bijvoorbeeld een tekst citeren, maar hebt het gevoel dat de essentie toch anders ligt. Maar waar staat die tekst en in welk verband? Een simpel raadplegen met de centrale trefwoorden uit die tekst is voldoende.
De concordantie brengt u feilloos naar de gezochte tekst. Er is een herinnering aan een indringende preek, een persoonlijk gesprek, of een gedachtenwisseling in breder verband (vereniging, bijbelstudie-club enz.).

Bijzonder waardevol is de Concordantie ook bij onderzoek naar de invloed van bijbeltaal op de ontwikkeling van het moderne Nederlands. Talloze spreuken en zegwijzen die wij in het Nederlands kennen zijn immers ontleend aan de Bijbel.

De Concordantie op de Bijbel - de enige complete concordantie op de Nieuwe Vertaling - is veelzijdig en gemakkelijk in het gebruik. Het is een naslagwerk dat in geen huis-, verenigings- of schoolbibliotheek mag ontbreken.

€ 69,99 Niet op voorraadQuotes

'Vast staat dat met deze uitgave een onschatbaar hulpmiddel voor stelselmatig bijbelonderzoek beschikbaar is gekomen, dat een plaats verdient in vele gezinsbibliotheken en op elke vergadertafel van een bijbelstudievereniging' - Nederlands Dagblad