Nieuwsbrief

De jongen, de viool en de meester

Julie Thomas

ISBN: 9789029724920
Uitgeverij: Voorhoeve
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 352 pagina's
Afmeting: 216 mm x 141 mm x 30 mm
Verschijningsdatum: 23-07-2016
Taal: Nederlands
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle

De jongen, de viool en de meester van Julie Thomas vertelt over de mysterieuze weg van een kostbare viool die door de nazi’s wordt ontvreemd van een Joodse familie.

Berlijn, 1939. Simon Horowitz bevindt zich in een wereld vol muziek. Zijn familie bezit een enorme collectie instrumenten, met als pronkstuk zijn vaders Guarneri del Gesú-viool. Maar de verzameling valt uiteen als de nazi’s binnenvallen en Simon met zijn vader en broer naar kamp Dachau wordt gestuurd.

Nieuw-Zeeland, 2008. De veertienjarige Daniel Horowitz is een bijzonder getalenteerde violist. Tijdens een prestigieus muziekconcours trekt hij de aandacht van de Spaanse dirigent Rafael Gomez, die hem uitnodigt voor zijn jaarlijkse symposium in Washington DC. Maar dan zegt Daniel plotseling dat hij geen viool meer wil spelen. Gomez is teleurgesteld en probeert hem op andere gedachten te brengen. Als hij ontdekt dat Daniels grootvader Simon ooit een bijzondere viool bezat, denkt hij te weten hoe hij Daniel weer aan het spelen kan krijgen. Terwijl hij verder in Daniels familiegeschiedenis duikt, ontspint zich een onvoorstelbaar verhaal dat reikt tot Gomez’ eigen podium.

€ 10,00 Niet op voorraad

Andere boeken van Julie Thomas