Nieuwsbrief

De pion

Steven James

ISBN: 9789043516235
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 416 pagina's
Afmeting: 240 mm x 160 mm x 33 mm
Verschijningsdatum: 27-07-2016
Taal: Nederlands
Genre:

Special agent Patrick Bowers houdt er een eigenzinnige methode op na om de dader van een misdrijf op te sporen. Een unieke aanpak, die niet altijd kan rekenen op sympathie van zijn collega’s. Sterker nog: de helft van de tijd weet Patrick zelf niet of zijn analyse ergens toe leidt. Maar wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in de heuvels van North Carolina, doet hij er alles aan om de puzzelstukjes met elkaar te verbinden en een daderprofiel te schetsen.

Dan laat zijn tegenstander van zich horen – hij noemt zichzelf de Illusionist. Deze seriemoordenaar laat schaakstukken achter op de plaats van het delict, waarmee hij Patrick meelokt in een spel op leven en dood. Het lukt de gevaarlijke gek om steeds één zet voor te blijven. Dit brengt Patrick op duistere plekken, waaronder een zelfmoordsekte. Wanhopig zoekt hij naar een manier om de Illusionist schaakmat te zetten. Want als zwart wint, is alles verloren.

Leesfragment
 

€ 23,99 Op voorraad

Direct bestellen »

Quotes

De roman is een opmerkelijk debuut. Want hoewel James niet vernieuwend is in zijn genre, weet hij wel een geloofwaardige, spannende plot te creëren. Geloofwaardigheid is een sleutelwoord in dit verhaal, want algauw blijken de gouverneur en een gevaarlijke zelfmoordsekte een belangrijke rol te spelen in het uitschakelen van de moordenaar. De Pion is een zeer veelbelovend boek en smaakt naar meer. - ND thrillergids (5 sterren)

 

Andere boeken van Steven James