Nieuwsbrief

De Slag bij Waterloo

Zondag 18 juni 1815

Andrew Roberts

ISBN: 9789401903905
Uitgeverij: Omniboek
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 240 pagina's
Afmeting: 216 mm x 139 mm x 17 mm
Verschijningsdatum: 30-12-2017
Taal: Nederlands
Genre: Oorlog en vrede

Zondag 18 juni 1815: de Slag bij Waterloo. Een slag die bijna 50.000 soldaten het leven kostte, en waarbij Napoleon al zijn hoop om de troon heroveren verloor. Wellington was de grote Britse held, de kroonprins van Oranje was de ster van het piepjonge koninkrijk van de Verenigde Nederlanden en Von Blücher de trots van Pruisen.Andrew Roberts doet – precies twee eeuwen na de zo bepalende veldslag – nauwgezet verslag van elk onderdeel van de strijd, en heeft daarbij oog voor de politieke strategie en de historische achtergrond. Hij verklaart waar en waarom Napoleon de strijd verloor – waardoor het moderne Europa geboren kon worden.

Andrew Roberts (1963) is wereldberoemd. Hij publiceerde onlangs een biografie van Napoleon bij Bert Bakker, waar eerder ook zijn Wereld in vlammen verscheen. Voor Uitgeverij Omniboek stelde hij de serie Legendarische veldheren, verschenen in drie delen, samen. Roberts woont in New York.

Roberts heeft altijd iets origineels te zeggen, en hier presenteert hij een bondig verslag. – Tom Pocock, Literary Review

De Slag bij Waterloo is onderdeel van de serie Keerpunten van de geschiedenis

€ 16,99 Niet op voorraadAndere boeken van Andrew Roberts