Nieuwsbrief

De verschrikking van de nacht

ooggetuigen van de slag om Arnhem

Tony Sheldon

ISBN: 9789401903950
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 320 pagina's
Afmeting: 231 mm x 149 mm x 32 mm
Verschijningsdatum: 17-02-2015
Taal: Nederlands
Genre: Waargebeurde verhalen

Als je veilige thuis plotseling verandert in een slagveld

Tineke Coebergh was zes jaar oud toen zij en haar familie - voor hun eigen veiligheid - door Johnny Watson werden gesommeerd hun huis te verlaten. Watson was een van de 10.000 Britse parachutisten die in 1944 ten noorden van de Rijn waren geland met het doel zich via Arnhem een weg te banen naar Duitsland. Ondanks de negen dagen durende hevige gevechten tussen de Britten en de Duitsers lukte dat niet. Al die tijd zaten duizenden burgers als ratten in de val. Zij werden ongewild ooggetuige van de Slag om Arnhem.

De ontmoeting tussen Watson en de zesjarige Tineke - die in 2009 nog eens contact met elkaar hadden - is een van de tientallen verhalen die Tony Sheldon heeft opgetekend tijdens de meer dan zeventig interviews die hij de afgelopen tien jaar hield met met Nederlandse ooggetuigen van de Slag om Arnhem. Ongewone verhalen over gewone mensen. Over wat zij voelden, wie ze verloren, hoe zij overleefden en hoe deze bange dagen een stempel drukten op de rest van hun leven.

De Britse schrijver/historicus Tony Sheldon woont ruim twintig jaar in Nederland. De afgelopen tien jaar heeft hij meer dan zeventig interviews gehouden met mensen die de Slag om Arnhem - vaak als kind of als jongvolwassene - hebben meegemaakt. Op basis van hun verhalen en ander bronmateriaal, waaronder dagboekfragmenten, kwam De verschrikking van de nacht tot stand.

€ 22,50 Op voorraad

Direct bestellen »

Andere boeken van Tony Sheldon