Nieuwsbrief

Geschiedenis van de Lage Landen 1 In den beginne

Jaap ter Haar

ISBN: 9789043506427
Uitgeverij: VCL/West-Friesland
Uitvoering: Hardback
Omvang: 302 pagina's
Afmeting: 272 mm x 267 mm x 20 mm
Verschijningsdatum: 11-01-2008
Taal: Nederlands
Genre:
Beschrijving, zo nu en dan in de vorm van een gefantaseerd verhaal, van de geschiedenis van de Lage Landen van de prehistorie tot de middeleeuwen. Veel verduidelijkende illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar

Wellicht is het epos De geschiedenis van de Lage Landen door Jaap ter Haar, dat in diverse uitvoeringen sinds 1970 is verschenen, wel het populairste werk over onze vaderlandse geschiedenis geweest. De schrijver/schilder Jaap ter Haar werkte er vier jaar aan. Het succes was enorm en er werden bijna 300.000 exemplaren verkocht.
Het geheim van Ter Haars succes is gelegen in zijn vermogen verhalen te vertellen. De vaderlandse geschiedenis is nooit eerder op zo'n plezierige en tegelijkertijd feitelijk juiste wijze beschreven.

De historische platen en tekeningen van Rien Poortvliet en J.H. Isinghs werden aangevuld met tekeningen van Jack Staller. Zo ontstond een boeiend historisch leesavontuur voorzien van prachtige prenten, die tot de verbeelding spreken: een combinatie die goed zal zijn voor een enthousiast onthaal.

In dit eerste deel In den beginne worden de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen behandeld.

€ 20,00 Op voorraad

Direct bestellen »

Andere boeken van Jaap ter Haar