Nieuwsbrief

Godsdienst en samenleving

Gerard Dekker, H.C. Stoffels

ISBN: 9789043516099
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 256 pagina's
Afmeting: 230 mm x 150 mm x 21 mm
Verschijningsdatum: 19-04-2018
Taal: Nederlands
Genre:

Dit boek is een introductie in de godsdienstsociologie in de dubbele zin van het woord: een inleiding in de beoefening van het vak én een presentatie van de belangrijkste resultaten ervan. De achtste druk van deze introductie is een ingrijpend herziene uitgave. Deze herziening betreft zowel de indeling, die beoogt de bruikbaarheid voor het onderwijs nog te vergroten, als de inhoud, in die zin dat aan de nieuwere ontwikkelingen in het godsdienstig leven aandacht is geschonken.

Na een verhandeling over de wijze waarop de sociologie godsdienst benadert, volgt een analyse van godsdienst, zowel op het individuele niveau als het groepsniveau en het niveau van de samenleving. Vervolgens wordt de ontwikkeling van het godsdienstig leven binnen de zich moderniserende samenleving beschreven, waarbij expliciet aandacht aan het secularisatieproces wordt geschonken. Na een uitgebreide beschrijving van de ontwikkelingen van kerk en christendom in Nederland komen de niet-christelijke godsdienstigheid en de nieuwe religieuze uitingen ter sprake. Het geheel wordt afgesloten met een blik op de te verwachten religieuze situatie.

Godsdienst en samenleving is in de eerste plaats bedoeld voor het wetenschappelijk en hoger beroepsonderwijs in de godsdienstsociologie. Maar het kan ook, individueel of in groepen, gebruikt worden om de kennis omtrent het godsdienstig leven te verdiepen. Kennis van de sociale aspecten van dit leven is immers onmisbaar voor een goed inzicht in het bestaan en functioneren daarvan.

 

 

€ 32,50 Op voorraad

Direct bestellen »

Andere boeken van Gerard Dekker

Andere boeken van H.C. Stoffels