Nieuwsbrief

Hebreeen

geloven is volhouden

H.R. van de Kamp

ISBN: 9789043518116
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Hardback
Omvang: 336 pagina's
Afmeting: 248 mm x 165 mm x 29 mm
Verschijningsdatum: 07-09-2010
Taal: Nederlands
Genre:

Geloven is volhoudenHebreeën is een brief op de man af. Een veelkleurige aansporing om vol te houden in het geloof. Actueel vanwege de crisistijd waarin de lezers zich in de zestiger jaren van de eerste eeuw bevonden. 
De Jodenchristenen in Jeruzalem en omgeving stonden voor de opdracht om hun geliefde hoofdstad met de daar gevestigde tempel te verlaten, wilden ze niet mee omkomen bij de aanstaande verwoesting van stad en tempel. Welke rijkdom en zekerheid houden volgelingen van Jezus Christus over in zulke kritieke omstandigheden? 

De auteur roept zijn hoorders op om de volle aandacht te blijven richten op Jezus Christus, de meelevende Hogepriester in de hemelse tempel en om bij het verlaten van het aardse Jeruzalem de blik te richten op de komende stad van de toekomst. 

Naar boven kijken waar Christus is gezeten aan de rechterhand Gods en naar voren kijken, richting de eeuwige stad. De schrijver beroept zich daarbij voortdurend op het Oude Testament om de climax van Gods openbaring in de nieuwe tijd van Jezus Christus te duiden. 
Dit document is daarom van groot belang voor de vraag hoe christenen van de nieuwe tijd omgaan met de heilige Schriften van het oude verbond. 

2010 - 1e druk
2013 - 3e druk
 

€ 32,50 Niet op voorraadAndere boeken van H.R. van de Kamp