Nieuwsbrief

In de soete suikerbol

W.G. van de Hulst

ISBN: 9789026617263
Uitgeverij: Callenbach
Uitvoering: Hardback
Omvang: 95 pagina's
Afmeting: 248 mm x 226 mm x 15 mm
Verschijningsdatum: 25-09-2010
Taal: Nederlands
Genre: Prentenboeken (> 6 jaar)
Uitg. van dl. 1 van In de Soete Suikerbol met gebruik van de speciale kleurprenten die destijds gemaakt waren voor de televisieserie in de jaren '70 Bevat tevens: Inde Soete Suikerbol : de geschiedenis / Wim van de Hulst

Wie kent hem niet, de dromerige dikke suikerbollenbakker die een opdracht krijgt van de koning om 100 van die overheerlijk bollen te leveren. Maar Louw en zijn eigen vrouw werken niet echt mee om er een succes van te maken.

Het verhaal verscheen voor het eerst als feuilleton in de krant ‘de Standaard’ (1934) en voor het eerst in boekvorm in 1936. Totaal omvat de serie zeven boeken.
Het ‘stripverhaal’ was oorspronkelijk in zwart getekend. Maar begin jaren 70 maakte W.G. van de Hulst junior kleurenillustraties ten behoeve van een tekenfilm die later ook door de NCRV is uitgezonden. Op basis van die illustraties is nu een uniek kleurrijk prentenboek gemaakt.
 

€ 4,99 Op voorraad

Direct bestellen »

Quotes

'Heerlijk zo’n ‘gouwe ouwe’! Een lekker dik (voor)leesboek waar je de natte, winderige herfstdagen of koude winterdagen wel mee door gaat komen. Prettig geschreven, mooie illustraties, een stukje ingebonden nostalgie, waar je veel plezier aan zal beleven!' - Peuteren.nl

 

Andere boeken van W.G. van de Hulst