Nieuwsbrief

Livia Augusta

de machtigste vrouw van Rome

Matthew Dennison

ISBN: 9789401905138
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 304 pagina's
Afmeting: 231 mm x 150 mm x 25 mm
Verschijningsdatum: 26-02-2016
Taal: Nederlands
Genre: Oudheid (tot 500)

Livia Drusilla II – kortweg Livia – was de echtgenote van keizer Augustus, de moeder van diens opvolger Tiberius, grootmoeder van Claudius en overgrootmoeder van Caligula. Meer dan zeven decennia bracht ze door in het politieke machtscentrum van het oude Rome. Daarmee was zij de machtigste vrouw uit die tijd.

De klassieke geschiedschrijvers Tacitus, Suetonius en Cassius Dio beschrijven Livia als een manipulatieve echtgenote en een gifmengende stiefmoeder. Auteur Matthew Dennison schetst een completer beeld van deze fascinerende vrouw, die dertien jaar na haar dood door haar kleinzoon Claudius vergoddelijkt werd.

Matthew Dennison studeerde in Oxford en Glasgow. Als journalist en columnist schrijft hij onder andere voor The Times en Telegraph Magazine. Eerder verscheen van hem bij Kosmos het boek De twaalf Caesars.

€ 23,50 Op voorraad

Direct bestellen »

Quotes

'Een boeiend en overtuigend portret van een van de meest invloedrijke vrouwen in de geschiedenis'  – Independent'Goed onderbouwd (...) vol smakelijke details' – Daily Mail'Een krachtig nieuw portret van Livia' – The Herald


Andere boeken van Matthew Dennison