Nieuwsbrief

Eerste Nederlandse editie van de spirituele klassieker over Centering Prayer

30-11-2017

Leven uit liefde is een wegwijzer voor wie serieus aan de slag wil met Centering Prayer ofwel geconcentreerd gebed. Dit niet eerder in het Nederlands verschenen boek gaat in op vragen als: hoe beïnvloedt het mijn leven? Waarheen leidt het ons op spiritueel vlak? Welke obstakels kan ik onderweg tegenkomen? Hoe werkt het? Wereldwijd is Leven uit liefde reeds in elf talen vertaald. Het is dé spirituele klassieker waarin de Centering Prayer methode van monnik Thomas Keating centraal staat.

De monnik Thomas Keating gaat een dialoog aan tussen de inzichten van de hedendaagse psychologie en de klassieke christelijke spirituele meesters, waardoor een stevig conceptueel kader wordt gevormd voor de praktijk van geconcentreerd gebed.

Dit boek is een praktische gids, waarin de verschillende stadia van het proces van spirituele groei aan bod komen. Het schetst hoe we een diepere relatie met God kunnen ontwikkelen en hoe we van contemplatie tot actie kunnen overgaan.

‘Van de vele publicaties over monastiek leven behoren de werken van de trappist Thomas Keating tot de meest diepgaande. Hij beschrijft contemplatie als radicale openheid, ontvankelijkheid, en niet alleen maar als techniek om rustiger in het leven te staan. Ze kunnen een eyeopener zijn voor iedereen die spirituele verdieping zoekt.’ – prof. dr. Thomas Quartier OSB

Leesfragment

Over Thomas Keating
Thomas Keating is trappist en de grondlegger van de Centering Prayer-methode. Hij schreef vele goedverkopende boeken, waaronder Wereld zonder einde. Hij woont in het Sint-Benedictusklooster in Snowmass, Colorado.

ISBN 9789043528818 | 240 pagina’s | paperback | €18,99 | verschijnt 2 januari 2018