Nieuwsbrief

Een eyeopener voor iedereen die spirituele verdieping zoekt

24-10-2017

Wat Anselm Grün is voor Europa, is Thomas Keating voor Amerika. In het zojuist verschenen boek Wereld zonder einde kijkt Thomas Keating terug op zijn leven en geloof. Daarnaast verschijnt in januari zijn spirituele klassieker Leven uit liefdewereldwijd reeds in elf talen vertaald. In dit boek zoekt hij naar een dialoog tussen de inzichten van de hedendaagse psychologie en de klassieke christelijke spirituele leiders.

Over Wereld zonder einde
In gesprekken met de Belgische filmmaker en schrijver Lucette Verboven kijkt Thomas Keating terug op zijn lange leven en spirituele ontwikkeling. In dit boek richt hij zijn aandacht op de thema’s ontwaken, de aard van het ware geluk en het doel van de dood. In Wereld zonder einde is ook een interview opgenomen met Joseph Boyle, die abt is van het klooster waar Thomas Keating woont in Colorado, hoog in de prachtige natuur van de Rocky Mountains. Verboven dringt met haar doordachte vragen diep door in Keatings spiritualiteit. Universele thema’s als identiteit, transformatie, stilte, de natuur en de kosmos komen aan de orde: toepasbaar voor iedereen die op zoek is naar een betekenisvoller leven.

‘Keatings diepgaande publicaties over monastiek leven zijn een eyeopener voor iedereen die spirituele verdieping zoekt.’ – Thomas Quartier, monnik en theoloog

Over Thomas Keating 
Thomas Keating is monnik, leraar en schrijver. Hij is trappist en woont in het St. Benedictusklooster in de Rocky Mountains. Hij is de grondlegger van de ‘Centering Prayer’- methode (geconcentreerd gebed). Hij schreef vele goedverkopende boeken, waaronder de bestseller Leven uit liefde (verschijnt begin januari 2018 bij Uitgeverij Kok).

Binnenkort ook verkrijgbaar van Thomas Keating

In de spirituele klassieker Leven uit liefde gidst de Amerikaanse monnik en schrijver Thomas Keating ons op het pad naar christelijke contemplatie. Keating werkt al jaren aan de verspreiding van zijn methode voor ‘centering prayer’ (innerlijk gebed). Hij zoekt in dit boek naar een dialoog tussen de inzichten van de hedendaagse psychologie en die van de klassieke christelijke spirituele leiders. Dit praktische boek, dat nu voor het eerst in het Nederlands is vertaald, biedt een stevige conceptuele achtergrond bij de praktijk van het innerlijk gebed en voor de spirituele reis van deze tijd, die we niet alleen maken voor onszelf, maar voor de gehele mensheid.