Nieuwsbrief

Alles kan veranderen – kijken met hoop naar de wereld van morgen

01-11-2018

De Gemeenschap van Sant’Egidio nodigt u van harte uit om op woensdag 14 november de presentatie bij te wonen van Alles kan veranderen, het nieuwste boek van Andrea Riccardi, stichter van Sant’Egidio. Hoe overleeft solidariteit in tijden van globalisering? Kunnen we nog met hoop kijken naar de wereld van morgen? ‘Alles kan veranderen’ biedt een originele blik op de grote uitdagingen van deze tijd en geeft een indringend beeld van de spiritualiteit en de ervaring van Sant’Egidio: een halve eeuw vriendschap met de armen in de periferie van Rome en de wereld.

Programma boekpresentatie

 • Welkom door Colm Dekker
  verantwoordelijke voor Sant’Egidio in Amsterdam
 • Inleiding door prof. dr. Ernst Hirsch Ballin
  hoogleraar Rechten van de Mens en voormalig minister van Justitie
 • Inleiding door mgr. Jan Hendriks
  hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam
 • Inleiding door mw. Hilde Kieboom
  vicevoorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio
  en verantwoordelijke voor Sant’Egidio in de Benelux
 • Overhandiging van het eerste exemplaar
 • Informeel samenzijn en gelegenheid het boek aan te schaffen

Over het boek

Hoe overleeft de solidariteit in tijden van globalisering? Kun je nog met hoop kijken naar de wereld van morgen? Daarover reflecteert Andrea Riccardi, stichter van Sant’Egidio, in dit interviewboek met theoloog Massimo Naro.

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Sant’Egidio spreekt Riccardi over de waarde van het gebed, de vriendschap met de armen en de inzet voor de vrede. Alles kan veranderen biedt een originele blik op de grote uitdagingen van deze tijd. Het boek geeft een indringend beeld van de spiritualiteit en de ervaring van Sant’Egidio: een halve eeuw vriendschap met de armen in de periferie van Rome en de wereld. Tegelijk biedt het een originele beschouwing over de complexe realiteit van armoede en oorlog. De concrete naastenliefde, de kunst van het vrede stichten en een visionaire reflectie op de grote vraagstukken vormen een kompas voor de toekomst. In het geloof dat niets onmogelijk is.

Over de auteur

De Italiaanse historicus Andrea Riccardi (1950) is stichter van Sant’Egidio. Wereldwijd wordt hij gezien als een van de gezagvolste katholieke leken. Hij was minister in het Kabinet-Monti (2011-2013) en ontving vele onderscheidingen en eredoctoraten, waaronder de Internationale Karelsprijs voor de Europese eenwording.

Massimo Naro (1970) is priester en doceert systematische theologie aan de Theologische Faculteit Sicilië te Palermo.

Locatie en tijdstip boekpresentatie

Woensdag 14 november
19.30 uur
Huis van Sant’Egidio – Waterlooplein 205 – Amsterdam

Alles kan veranderen – kijken met hoop naar de wereld van morgen | Andrea Riccardi | ISBN 9789043530514 |  € 24,99