Nieuwsbrief

Boeklancering Zeg het tegen God

25-06-2018

Luigi Gioia daagt je in Zeg het tegen God uit om (weer) te gaan bidden

Een enthousiasmerend boek over het gebed door de Benedictijner monnik Luigi Gioia. In korte hoofdstukjes neemt hij je mee naar het hart van het gebed. Hij laat zien hoe je kunt bidden zoals Jezus het zijn discipelen leerde. Het gebed was voor Jezus het allerbelangrijkste in zijn leven. Het was de enige manier om zijn weg door het leven te vinden: in vertrouwen dat God voor hem zorgt als een liefdevolle vader.

Gioia laat zien hoe Jezus op verschillende momenten van de dag tijd neemt om te bidden. Zonder de afstemming met zijn hemelse Vader is het niet mogelijk om de goede weg te gaan. Bidden is het steeds opnieuw vormgeven van het vertrouwen dat God het allerbeste met je voorheeft. Dit vertrouwen maakt het mogelijk om ook de moeilijke weg te gaan, als God dat van je vraagt. Als je zo leeft kun je met alles bij God terecht. Jezus belooft veel: niets is onmogelijk als je jezelf volledig in vertrouwen aan God overgeeft.

Dit boek van Luigi Gioia is aanstekelijke lectuur. Hij nodigt uit, daagt uit om zelf (weer) te gaan bidden, op de manier zoals Jezus het heeft geleerd: spreken tegen God die met alle aandacht naar je luistert en het beste met je voor heeft. Vertrouw op Hem… Zeg het tegen God!

Luigi Gioia is professor in de systematische theologie aan de Benedictijnse Universiteit Sant’Anselmo te Rome. Hij geeft wereldwijd spirituele retraites en is als gastdocent verbonden aan Divinity Faculty van Cambridge University.

Boeklancering

Vrijdag 29 juni vindt de boeklancering plaats in de Abdij van Egmond. Vennewatersweg 27, 1935 BH Egmond-Binnen. De presentatie begint om 14.30 uur.