Nieuwsbrief

Manuscript insturen

Past jouw boek in ons fonds? Dan nodigen we je uit om het naar ons op te sturen.

  • Schrijf een samenvatting van je manuscript van maximaal 1 A4’tje en een begeleidende brief waarin je vertelt wie je bent en waarom je dit boek hebt geschreven.
  • Zorg ervoor dat wat je opstuurt er goed verzorgd uitziet. Een begeleidende brief die vol staat met spelfouten of een manuscript zonder alinea-indeling belanden meteen op de stapel ‘afgewezen’. Hetzelfde geldt voor handgeschreven manuscripten.
  • Houd het sober. Het gaat ons om je boekidee en om de tekst. Uitspattingen als een zelfgemaakt omslag of geparfumeerd papier werken vrijwel altijd in je nadeel.
  • Heb je nog geen volledig manuscript? Een boekidee of samenvatting en zes eerste hoofdstukken zijn voor ons voldoende om in te bepalen of we je als auteur in ons fonds willen opnemen.
  • Je kunt je manuscript per email indienen of per post (KokBoekencentrum, t.a.v. secretariaat, Postbus 13288, 3507 LG Utrecht). Zorg er in het laatste geval voor dat je thuis altijd een kopie hebt. Sluit een envelop met daarop je adres en voldoende porto bij als je wilt dat we het manuscript bij afwijzing retour sturen.

Zodra we het manuscript hebben ontvangen, krijg je een ontvangstbevestiging. Vervolgens zullen we het binnen drie maanden beoordelen. Als het wordt afgewezen, krijg je een standaardafwijzingsbrief. Als we besluiten het manuscript uit te geven, nemen we meteen contact met je op voor het vervolgtraject.