Nieuwsbrief

Hoe het Evangelie jouw Evangelie kan worden

13-06-2018

Deze week verschijnt bij uitgeverij Kok een unieke uitgave: Mijn Evangelie van Alla Avilova. Volgens auteur Alla Avilova hoef je niet kerkelijk of gelovig te zijn om toch geïnspireerd te kunnen worden door de figuur van Jezus.

Over het boek

De auteur spoort de lezer van haar boek Mijn Evangelie aan om zelf aan de slag te gaan met de universele wijsheid van Jezus. Avilova laat zien hoe je het Evangelie kunt lezen en erin kunt ontdekken welke uitspraken van Jezus voor jou relevant zijn en jou misschien zelfs weten te raken. Hoe het Evangelie jouw Evangelie kan worden.
Alla Avilova laat je met een frisse blik kijken naar de Bijbelse evangeliën. Zij beschrijft hoe zij zelf de evangeliën ging lezen zonder het keurslijf van reeds bestaande dogma’s en confessies. Haar leesavontuur kan dienen als model voor een zelfonderzoek naar het christelijke in jezelf.
Alla Avilova verbaast zich erover dat de oosterse religies wereldwijd als bron voor meditatie en spiritueel ontwaken worden beoefend, maar dat men de christelijke traditie links laat liggen, terwijl deze qua beleving en verwoording het meest vertrouwd is.

‘Bijzonder en verrassend, een legitieme poging om buiten de religie om te verwoorden waar het in het de traditie van Jezus ten diepste om gaat.’ – Frits de Lange

Over de auteur

Alla Avilova is literair auteur en publiciste uit Rusland en woont sinds 1979 in Nederland. Zij was medeoprichter van het blad Koorddanser, dat in de jaren ’80-’90 een belangrijke informatiebron op het gebied van zingeving en spiritualiteit is geweest.

Mijn evangelie – Zelf ontdekken wat Jezus jou te zeggen heeft | Alla Avilova | ISBN 9789043529839 | € 14,99